Forår 2022

Kom med Hospitalspræsten på arbejde

 

20. januar kl. 19.00

”Kom med hospitalspræsten på arbejde”

Hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen "Vi skal turde blive i håbløsheden".  

Ruth Østergaard Poulsen har været hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital i næsten 20 år. Her fortæller hun om, hvordan man kan befri folk fra det tvungne håb og gå ind i mørket med dem. Tør man ikke det, så forlader man dem, siger hun.

Jeg arbejder i lidelsens hus. Og jeg er overbevist om, at håbet ligger i at blive set, hvor man er, i sin håbløshed. At nogen tør være der sammen med en, uden at komme med falsk trøst.

Vi siger ofte til hinanden: Du må ikke opgive håbet! Men det er et underligt udtryk, for det bestemmer vi ikke selv. Håb er noget, vi bliver tilført udefra. Det kan ikke tages med magt. Hvis vi siger til et menneske, der har mistet håbet, at han eller hun ikke må opgive det, så giver vi dem også opfattelsen af at være forkerte.

Min kongstanke er, at håb fødes, når et menneske tør gå med i mørket. Det kan man gøre ved at se den døendes livs film sammen. Når vi mennesker har tabt noget, så har vi brug for, at nogle vil se på det tabte sammen med os. Håbet ligger i at kalde det levede liv frem, blive mindet om at have levet. Mange spørger, hvordan jeg kan holde til al den smerte og død hver dag. Men for mig giver det mere, end det tager.

Pris: 60/90 kr.

Under det blå flag

3. februar kl. 19.00

”Under de blå flag”

Foredraget ”Under det blå flag” handler om min tid som Convoy leader og professionel soldat. Jeg har arbejdet i Ex-Jugoslavien både i civil og som soldat, her oplevede jeg de første krigshandlinger på tæt hold, fik huller i flere af mine biler og lærte en del om krigens rædsler, men også om de gode og menneskelige ting der bandt folkene sammen i en svær tid.

Under en tur til Kuwait blev jeg desværre indblandet i et mindre uheld og dermed en ”politisk brik” der gjorde at jeg blev ”parkeret” i husarrest i Bagdad indtil jeg flygtede derfra, gennem hele Irak og over bjergene til Tyrkiet og derfra til Danmark.

Jeg har efterfølgende fået PTSD, hvilket giver nogle udfordringer og begræsninger.

70/100 kr.

 

Generalforsamling

17. februar kl. 19.00

Generalforsamling

 

Tilmelding senest 3. februar.

Kold krig og varme toner

3. marts kl. 19.00

”Kold krig og varme toner” 

Kold krig og varme toner, min opvækst i 50’erne og 60’erne fortalt med historier, tidens sange og mine sange, siger Lars Jacobsen. Koncerten forløber som en dejlig afveksling mellem fortælling, koncert og fællessang.

Et muntert, eftertænksomt og humoristisk strejftog gennem en tid med både trusler, stor fremgang og store omvæltninger både for den enkelte, i samfundet og i musikken.

Lars Jacobsen medbringer sanghæfter til fællessang. 

 Pris 60/90 kr.

Modeshow hos Brunø i Sæby

17. marts kl. 19.00 

Modeshow hos Brunø i Sæby. 

Denne aften kan du glæde dig til en hyggelig og uhøjtidelig aften med modeshow, og mulighed for at handle med 25% rabat.
Butikken i Sæby er på 400 m2 og er en kombineret dame- og herretøjsbutik.
Her finder du også tøj til voksne piger! og her forhandles bl.a. Gabor, Relaxshoe, In Front, Prepair, Elton, Micha, C-RO, Frandsen og mange flere. På herresiden har vi mærker som RedGreen, Sunwill, Signal, Wrangler, Napapijri, Henri Lloyd m.fl.
Kort sagt - en aften i modens tegn, med hygge, modeshow og en go' handel."
Afgang fra Garvergade kl. 17.15 – Bouet kl. 17.30

Kun medlemmer 90 kr. skal betales ved tilmelding.

Tilmelding senest 3. Marts til Minna Jensen 20 88 78 01

 

 

Carl Erik Lundgaard

31. marts kl. 19.00

Carl Erik Lundgaard

Historiefortælling med musik, sang, humor, alvor og underfundighed. Mit fortællestof henter jeg frem ved at kigge mig tilbage over skulderen. Alle fortællinger tager udgangspunkt i virkeligheden, men når man kigger baglæns, er det ikke virkelighedens facts der er interessante. I stedet for en fast fremadskridende kronologi er det nu følelser, ideer, personer, billeder etc. som kæder hændelser sammen. Der opstår nye sammenhænge, nye opdagelser, ja det viser sig, at virkeligheden pludselig bliver en anden. Den fjerner sig på den ene side fra det rent faktuelle og nærmer sig på den anden side sandheden. Livets underside bliver mere og mere tydelig og oversiden bliver mere og mere ligegyldig.

70/100 kr.

 

Stiftelsesfest på restaurant Havkatten med spisning og underholdning

28. april kl. 12

Stiftelsesfest på restaurant Havkatten i Hals.

Med spisning og underholdning.

3-retters menu, kaffe med nøddehorn, fri vin, øl og vand under hele festen. 

Afgang fra Garvergade kl. 11.00 - Bouet kl. 11.15

Med tilskud fra foreningen,

Tilmelding senest den 12. april – kun medlemmer.

 275 kr. Skal betales ved tilmelding.

 

Udlandstur til Norge

Program følger.