Jesper Grønkjær

Torsdag d. 14 oktober havde vi besøg af Jesper Grønkjær med foredraget ”Mød verden med et smil”.

Han er en fantastisk fortæller, som start fortalte han om sin opvækst, i gymnasiet havde Jesper mere travlt med at underholde, end med at lytte til lærerne, og endte derfor op Bjerringbro Gymnasiums laveste karakter nogensinde – til dato.  På trods af de lave karakterer fulgte han sin drøm om at blive professionel tryllekunstner og rejste verden rundt og fik succesoplevelser der modnede ham som menneske.

Sideløbende med dette er han foredragsholder, skribent, skuespiller instruktør på guideskole i Spanien.  Selv med de barskeste oplevelser på hans ekspeditioner verden rundt, har han mottoet mød verden med et smil, smil avler smil. Smilet er vi født med og det giver håb.

I 25 år har han rejst verden rundt og samlet personlige beretninger.

Han har besøgt indianere, munke, kannibaler, gangstere og beduiner. Han er nu optaget i "Eventyrenes Klub" blandt nogle af de mest legendariske globetrotter.

På hans sidste tur besøgte han Honduras som er verdens farligste land, hvor de det ene øjeblik er på besøg i fængslet, det næste øjeblik med politiet på narkorazzia. De er hovedpersoner i Honduransk TV og gæst hos byens borgmester og kommende præsidentkandidat.

Han interviewede mennesker i livets skyggeside, blandt andet kvindelig massemorder "hundjævlen" der har begået 400 mord, o g den 29 årige bandeleder som har begået 30 drab.

Det var et helt fantastisk foredrag vi var i ordets bogstaveliges forstand tryllebundet.

Der var 46 tilstede.