Mælkebøttepigen

Torsdag den 11. november havde vi besøg af Tina Campbell med foredraget ”Mælkebøttepigen”

 

Tina fortalte om sin opvækst i en dysfunktionel familie præget at vold, moren var invalid og faren var psykisk syg og alkoholmisbruger og som 2 årig fik hun konstateret børne gigt.

Hun fik aldrig et nært forhold til sin mor, hvor i mod hun havde et tæt forhold til sin syge far, der tog hende med bl. a. når han skulle på værtshus. Tina gjorde alt for at gøre faren tilpas, så han ikke skulle slå hende og moren.

Tina fik en lille søster og det glædede hun sig til, men de fik aldrig det tætte forhold hun havde håbet på. De var bosat i Esbjerg og vidste at de måtte væk fra faren, så da hun var 9 år flygtede de til Nordjylland, hvor moren havde noget familie.

 

Hun startede på Aalborg Universitet, men fik ikke gjort sin uddannelse færdig på grund af sygdom, men efterfølgende arbejdede hun på Aalborg Universitet som vejleder i 12 år, i dag er hun selvstændig forfatter og foredragsholder.

Foruden selvbiografien ”Mælkebøttebarn i blomst” har hun skrevet en del bøger der i dag bruges til undervisning af bl.a. socialrådgivere.

Tina gav forskellige forslag til, hvordan vi kommer gennem en hverdag, der kan være svær – hæng små positive citater op i hjemme eller tegninger eller måske høre musik.

 

Vi fik hendes mening om, hvordan vi i dag burde hjælpe børn der står i den citation som hun stod i som barn, og hun ville ønske at der dengang var nogen der var gået ind og havde hjulpet hende.

Tina er i dag gift med Neil og de har 2 børn sammen.

 

Vi var 65 til foredraget.