Forår 2023

19. Januar kl. 19.00

 

"Kom med hospitalspræsten på arbejde" 

Hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen "Vi skal turde blive i håbløsheden". 

Ruth Østergaard Poulsen har været hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital i næsten 20 år. Her fortæller hun om, hvordan man kan befri folk fra det tvungne håb og gå ind i mørket med dem. Tør man ikke det, så forlader man dem, siger hun.

Vi siger ofte til hinanden: Du må ikke opgive håbet! Men det er et underligt udtryk, for det bestemmer vi ikke selv. Håb er noget, vi bliver tilført udefra. Det kan ikke tages med magt. Hvis vi siger til et menneske, der har mistet håbet, at han eller hun ikke må opgive det, så giver vi dem også opfattelsen af at være forkerte.

Min kongstanke er, at håb fødes, når et menneske tør gå med i mørket. Det kan man gøre ved at se den døendes livs film sammen. Når vi mennesker har tabt noget, så har vi brug for, at nogle vil se på det tabte sammen med os. Håbet ligger i at kalde det levede liv frem, blive mindet om at have levet. 

Pris 80/110

2. Februar kl. 19.00 

”Jysk lune og lune jyder” – 

Foredrag ved Leif Fabricius der på en ganske underholdende måde kommer omkring den specielle egn, der hedder vestjysk humor.

Han betragter altid tilværelsen fra vest mod øst, og det bliver den bestemt ikke kedeligere af. Han skriver mange af sine tekster på vestjysk, og forsøger, ud fra det gamle mundheld om, at vi alle er jyder for Vorherre, at føre bevis for, at det nok i virkeligheden er jyderne, der er Guds udvalgte folk. 

På et tidspunkt afbrød han sin lærergerning og kastede sig ud i showbizz. Skrev utallige tekster til forskellige revyer og ikke mindst til en gammel seminariekammerat – Finn Nørbygaard – og var bl.a. tekstmanden bag hans, i sin tid, så populære figur Karl Ejnar fra Borris. Mange af mine tekster skriver jeg på mit modersmål vestjysk, og jeg udgav for nogle år siden en CD med egne ting. I otte år var jeg medvirkende i og kunstnerisk leder af Esbjerg Revyen, og i 2001 blev jeg kåret som årets revyforfatter. De senere år har jeg så slået mig på foredragsvirksomheden, et område der tilgodeser både skolelæreren og entertaineren. 

Pris 90/120 kr.

16. Februar kl. 19.00 

Generalforsamling. 

Tilmelding senest d. 2. Februar.

 

 

2. Marts Kl. 19.00

Matador

Foredrag ved Per Kuskner, om den mest populære tv-serie i Danmark. 

Per Kuskner  har skrevet den hidtil mest omfattende bog omkring Matador med udgivelsen af “Matador, mennesker, myter og minder” i 2011. Her har han beskrevet tilblivelsen af serien og fortalt om universet i Korsbæk med dets mange personligheder.

Få svar på nogle af de spørgsmål, som ellers er svært tilgængelige. Hvem skulle egentlig oprindeligt have spillet rollerne? Hvordan så skuespillerne selv på deres pågældende karakter? Havde deres medvirken i serien er effekt på deres senere karriere, og hvordan forløb en dag på settet? Det er blot nogle af de spændende emner, som du får svar på.

De mange skægge anekdoter og informationer bliver belyst med en masse billeder, der stammer fra dengang, Matador blev til. Træd med ind i Matadors verden i Pers foredrag! 

Pris 180/210 kr.

16. Marts

Kornets Hus. 

Kornets Hus – Danmarks nye oplevelsescenter for korn og madkultur.

Rundvisning med guide. Kornets Hus brunch, kaffe og kage. 

I Kornets Hus' café kan du glæde dig til at smage et bredt udvalg af vores bedste brød og kage – alt sammen akkompagneret af hjemmelavede specialiteter baseret på lokale råvarer og tilberedt med masser af kærlighed. Kaffe, the og hjemmelavet saft er inklusiv i prisen.

Når du bestiller en plads til vores brunch er entréen til Kornets Hus inklusiv, og du kan frit gå på opdagelse i vores spændende udstilling, tage med på en rundvisning, kværne mel i korneksperimentariet eller nyde en tur rundt i den smukke kornhave, som omgiver Kornets Hus. 

Afgang fra Garvergade kl. 11.30 - Bouet kl.11.45 

Tilmelding senest den 2. marts – kun medlemmer

350 kr. Skal betales ved tilmelding.

 

30. Marts Kl. 19.00

Johannes Andersen'

Nå og hvad får du så tiden til at gå med?' spørger folk i arbejde ofte folk, der er gået på pension. Spørgsmålet er baseret på den antagelse, at det at arbejde er det vigtigste og mest livsbekræftende, mens tilværelsen som pensionist blot er en glidende overgang mod døden, der mest af alt handler om at få tiden til at gå.

Johannes Andersen mener dog at vide, at 68'er generationen ikke blot har tænkt sig at vente på døden, men aktivt bruger tiden efter arbejdsmarkedet til at skabe et betydeligt og indholdsrigt liv, hvor arbejde ikke længere er den dominerende mening med livet, og hvor pensionisttilværelsen ikke er dødens ventesal, men en sprudlende dagligstue med fest og farver til den bitre ende. 

Johannes Andersens hverdagssociologi er underholdende og dybt informativ og henter sine oplysninger og klogskab fra et langt liv. I hans optik er 68'er generationen ikke at sammenligne med en sten i skoen, men med et uomgængeligt isbjerg i det danske samfund. 

Pris 80/110 kr.

20. April kl. 18.00

Stiftelsesfest – spisning flæskesteg, kaffe og æblekage.

Den skaldede pædagog underholder med foredrag om John Mogensen og synger hans sange.

Tilmelding senest 30. marts – kun medlemmer. 

170 kr. Skal betales ved tilmelding.